woensdag, 04 november 2015 11:00

Innexus organiseert i.s.m. FNLI en topsector Agri&Food de eerste Week van de Levensmiddelenindustrie

Eerste week van de levensmiddelenindustrie start bij United Coffee Company

 

Innexus organiseert in samenwerking met de topsector Agri&Food en FNLI van 2 tot 9 november 2015 de Week van de Levensmiddelenindustrie. We kennen allemaal het spreekwoord “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” en onze sector vormt daarop geen uitzondering. Om die reden stellen we ons als sector meer zichtbaar op voor jongeren. Veel jongeren hebben geen duidelijk beeld van voedingsbedrijven. Het imago is vaak zelfs negatief door de schandalen van afgelopen jaren.

 

Het werken in een voedingsbedrijf lijkt niet erg aantrekkelijk. Om die reden willen we onze bedrijven openen voor jongeren die voor een loopbaankeuze staan en door “story telling” de bedrijven en vooral de mensen daarin in beeld brengen. Gedurende deze week nodigen wij leerlingen uit, van het laatste jaar VMBO en HAVO van scholen uit de buurt van onze bedrijven voor een bezoek. We laten ze niet alleen het bedrijf zien (roestvrij staal schrikt vaak af!), maar laten juist onze medewerkers vertellen waarom het leuk is om er te werken. De leerlingen doen ook mee in een competitie voor het beste werkstuk over een bedrijf!

Dit is de eerste “week” die in Nederland wordt georganiseerd, Noord Nederland is hiervoor de proeftuin. Als het een succes is, wordt dit volgend jaar door FNLI in heel Nederland georganiseerd.

 

Volg de link naar het volledige programma en deelnemende partijen.