dinsdag, 08 december 2015 12:17

Royal Steensma neemt Decora Food Products over

4 december 2015  Alfred Bruin, eigenaar van Royal Steensma, tekent samen met Johan Hallink (oud-eigenaar van Decora) de overeenkomst voor de overname van Decora uit Elst. 4 december 2015 Alfred Bruin, eigenaar van Royal Steensma, tekent samen met Johan Hallink (oud-eigenaar van Decora) de overeenkomst voor de overname van Decora uit Elst.

LEEUWARDEN – Royal Steensma neemt met terugwerkende kracht, per 1 januari 2015, Decora Food Products in Elst over, specialist in bakkerij- en ijsgrondstoffen. Door de overname breidt Steensma, producent van onder meer cakemixen, amandelspijs, vruchtenvullingen en gekonfijt fruit, het assortiment verder uit met kwalitatief hoogwaardige producten, zoals aanzetsels, Victoria-amandelbeslag, biologische (glutenvrije) ontbijtgranen, noten- en zadenmixen.

Roosteren
Bij Decora werken 12 mensen die allemaal aan kunnen blijven. De goedlopende onderneming is gespecialiseerd in het bakken en roosteren van granen, al dan niet gezoete graanmengsels, krokante muesli, crunchy, diverse aanzetsels en bakkerijgrondstoffen, noten, zaden en notenmixen. Naast de roosterij beschikt Decora over een aparte poederafdeling waar diverse droge producten worden gemengd, zoals melkpoeders, premixen, softijspoeders en poeders op basis van (melk)eiwit en suiker.


Totaalleverancier
De overname past in de strategie van Steensma om verder uit te breiden naar een totaalleverancier met hoogstaande kwaliteitsgrondstoffen voor de bakkerijbranche. Daarnaast biedt het pakket met grondstoffen voor de ambachtelijke ijssector een prima aanvulling op de huidige range producten. Decora blijft gevestigd in Elst, waar het beschikt over een moderne productielocatie. Ook de naam Decora blijft gehandhaafd.


Biologisch
Het productarsenaal van Decora Food Products bevat een significant aandeel biologische, maar ook glutenvrije producten, waarmee Royal Steensma verder inspeelt op de wens van veel klanten en op de maatschappelijke trend naar gezondere en meer verantwoorde grondstoffen. Een ander voordeel is dat er door de overname in eigen huis noten en andere ingrediënten geroosterd kunnen worden. Dat biedt vele nieuwe toepassingsmogelijkheden voor reeds bestaande producten, zoals marsepein en amandelspijs; Steensma is marktleider op dit gebied. Bakkers mogen daarom de komende jaren nieuwe inspiratie en innovatie verwachten, laat Steensma weten.


Groei
Royal Steensma is opgericht in 1839 en vierde deze zomer het 175-jarig bestaan. Bovendien ontving de firma op 4 juni het predicaat Koninklijk. Het bedrijf groeit al jaren gestaan. Zo is de omzet de afgelopen tien jaar verdrievoudigd en heeft ze haar marktpositie verder uitgebouwd. Steensma heeft naast vier vestigingen in Nederland – Leeuwarden, Franeker, Vlaardingen en nu Elst – een eigen vestiging in Thailand. De firma heeft plannen nog verder door te groeien. Door autochtone groei, maar ook door verwachte overnames in het buitenland.