Hanze (HBO in Groningen)

Naam   Hanzehogeschool
Adres   Zernikeplein 7 / Postbus 30030
Postcode en woonplaats   9747 AS  Groningen
Telefoon   050 - 595 55 55
E-mail   info@org-hanze.nl
Website   www.hanze.nl
     
Food relevante studierichtingen   Voeding en Dietetiek

De opleiding Voeding en Diëtetiek leidt op tot diëtist. Als diëtist kun je in de gezondheidszorg aan de slag, maar ook daarbuiten: je kunt actief zijn in de voedselvoedingsvoorlichting, de farmaceutische- en levensmiddelenindustrie, bij de overheid of in het bedrijfsleven. Je kunt , productvoorlichting geven of voedingsonderzoek opzetten en uitvoeren. Maar ook in de sportwereld speelt voeding een steeds belangrijker rol. Je kunt bijvoorbeeld als sportdiëtist professionele sporters begeleiden. Een zelfstandige praktijk opzetten behoort ook tot de mogelijkheden.

Korte beschrijving van een mogelijke stage- en afstudeeropdracht

Uitgangspunt van de afstudeeropdracht is een probleem of vraag op het gebied van voeding, gezondheid en ziekte uit de praktijk van de diëtist of voedingskundige. Studenten formuleren op basis van theorie en een praktijkonderzoek een onderbouwd antwoord en/of ontwikkelen een, eveneens onderbouwd, beroepsproduct. Een beroepsproduct is een voor de beroepsuitoefening van de diëtist relevant (hulp)middel, zoals een voorlichtingsmethodiek, een lesprogramma, een onderzoeksrapport of een brochure.

 

Chemische Technologie

Ben je geinteresseerd in chemie, techniek en automatisering? Ben je vindingrijk, kun je goed analyseren en leidinggeven? En lijkt het je een uitdaing om producten en productieprocessen te ontwikkelen, bewaken en verbeteren? Als chemisch-technoloog vertaal je chemisch laboratoriumonderzoek naar grootschale productieprocessen. Je krijgt te maken met de productie van alledaagse producten. Verfsoort, plastiscs, flessen, kunststof, bier, meubels ... noem maar op. Je ontwikkelt nieuwe producten en verbetert productietechnieken. In de chemische- en voedingsmiddelenindustrie worden dagelijks producten ontwikkeld en verbetered. Voorbeelden zijn het omzetten van aardolie in nieuwe kunststoffen en toevoegen van voedingssupplementen aan levensmiddelen.

 

Biologie en medisch laboratorium onderzoek

Heb je interesse in het leven van mens, plant en dier? Wil je werken aan een leefbare toekomst? Houd je van ontdekken en onderzoeken? Of wil je ziekmakende bacterien of virussen opsporen? Kies dan voor de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek! Je onderzoekt menselijke, plantaardig en dierlijk materiaal op microniveau. Zo kom je van alles te weten over gezondheid en ziekte. Je wordt opgeleid voor diverse onderzoeksfuncties in o.a. de moleculaire biologie en medische diagnostiek. In het laboratorium bestudeer je onder meer de erfelijke eigenschappen van bacterien, planten of dieren. Het werkveld is even breed als afwisselend en altijd uitdagend. 

 

Chemie

Als chemisch ingenieur kun je aan de slag bij vrijwel elk laboratorium waar analyses worden uitgevoerd of ontwikkeld. Werkgevers kunnen onderzoeksinstellingen zijn op het gebied van gezondheid, water, energie, milieu, land- en tuinbouw of visserij. Maar grote werkgevers zijn ook producenten in de levensmiddelenindustrie, farmaceutische of (petro)chemische industrie. Veel prodcten die dagelijks worden gebruikt zijn ontwikkeld in de laboratoria van die bedrijven. Denk maar eens aan voedingsmiddelen, kunststoffen, textiel, cosmetica, geneesmiddelen en verf.

     
    De coördinator stage- en afstudeeropdracht

Marjon Kuiper
Hanzehogeschool Groningen,

Eyssoniusplein 18
9714 CE Groningen

Postbus 3109
9701 CE Groningen

050 595 3490
j.m.kuiper@pl.hanze.nl

feeding slogan